Valontuojat

Kirkko kuuntelee ja auttaa

Aina löytyy joku, joka kuuntelee ja auttaa, kun omat voimat eivät tahdo riittää. Ev.lut. kirkko haluaa tänä syksynä #valoa-kampanjan voimin nostaa esiin toisen huomioimisen tärkeyden.

Papin tai muun kirkon työntekijän sekä verkkokeskustelijoidemme kanssa voit keskustella luottamuksella mistä vain, myös arkisista asioista.

Jos olet opiskelija, löydät oppilaitoksesi papin tiedot oppilaitoksen tai paikallisen seurakunnan verkkosivuilta, ilmoitustauluilta ja usein myös opinto-oppaasta.

Keskusteluapua verkossa

Valoa Youtubessa

Palveluoperaatio Saapas

Saapas auttaa kaduilla, festivaaleilla ja netissä. Saapas-nimi tulee siitä, että vapaaehtoiset yleensä kulkevat kävellen etsimässä humaltuneita nuoria. Saappaan pääperiaatteisiin kuuluu nuorten kuunteleminen ja heidän tarpeidensa ja ongelmiensa selvittäminen.

Useimmiten Saapas-ryhmä muodostuu vapaaehtoisista, joita johtaa seurakunnan työntekijä. Vapaaehtoiseksi haluavien tulee olla täysi-ikäisiä, ja heidän täytyy käydä erityinen koulutus tehtävään. Koulutukseen sisältyy esim. ensiaputaitojen sekä vuorovaikutus- ja ongelmanratkaisutaitojen harjoittelemista.

Saappaan toiminnassa mukana olevilla vapaaehtoisilla on omaa kokemusta samankaltaisissa tilanteissa olemisesta omassa nuoruudessaan. Vapaaehtoisten on näin ollen mahdollista ymmärtää kohtaamiaan nuoria ja heidän ongelmiaan.

NettiSaapas

NettiSaapas toimii sosiaalisessa mediassa Youtuben keskusteluissa, Instagramissa sekä Suomi24-sivuston Nuoret -osion keskustelupalstoilla. NettiSaapas osallistuu käynnissä oleviin keskusteluihin NettiSaappaan omilla profiileilla sekä keskustelee nuorten kanssa. Lisäksi NettiSaappaan profiileihin (netti.saapas, netti_saapas ja netti_saapas2) voi jättää viestejä.

Nuori kirkko ry koordinoi Saappaan toimintaa, järjestää ohjaajakoulutusta, resursoi festivaalitoimintaa ja tuottaa materiaalia vapaaehtoisten koulutukseen. Nuori kirkko järjestää myös vuosittain Saappaan vapaaehtoisille ja ohjaajille tapaamiset. Vapaaehtoisia Saapas -toiminnassa on mukana vuosittain noin 500.

Haluatko auttajaksi mukaan? Ota yhteyttä: Ville Viljakainen, erityisnuorisotyön sihteeri, ville.viljakainen@nuorikirkko.fi, 0400 105071

Jaa #valoa Instagramissa

Moottoripaja: mopofiksausta ja yksinäisyydentorjuntaa – tekniikan lisäksi opetellaan myös vuorovaikutustaitoja

Moottoripaja ehkäisee nuorten syrjäytymistä ja tukee harrastustoimintaa. Toimintaan on osallistunut neljässä vuodessa yli 1200 nuorta 20 eri pajalla ympäri Suomen. Suurin osa mukana olevista on 14-17-vuotiaita poikia, joita on vaikea tavoittaa muuten.

Nuorten arkea ja elämänlaatua on saatu parannettua ja sosiaalisen kanssakäymisen taitoja on kehitetty esimerkiksi antamalla heidän kasvaa vastuuseen mm. pajan työkaluista ja tiloista huolehtimisessa.

“Monet nuoret kertovat, että he ovat saaneet moottoripajatoiminnan kautta uusia ystäviä. Kyselymme mukaan 85% pajanuorista kokee, että heidän omat vuorovaikutustaitonsa ovat kehittyneet moottoripajatoiminnassa. 70% vastaajista koki, että heidän hyvinvointinsa ja arjessa jaksaminen ovat kehittyneet pajatoiminnan ansiosta. Lisäksi yli puolet pajanuorista koki, että pajatoiminnassa he ovat oppineet paremmin tunnistamaan ja käsittelemään omia tunteitaan.” kertoo Moottoripajan projektipäällikkö Veijo Kiviluoma

Pajoilla on saatavilla moniammatillista tukea ja ohjausta, ja sieltä saa myös työkokemusta. Pajoilla opitaan auttamaan muita ja pyytämään apua itselleen.

Nuori kirkko ry:n moottoripajatoimintaa tukevaa Moottoripaja-hanketta tukee STEA. Hanke on osa Paikka Auki -ohjelmaa ja se on käynnissä vuosien 2014-2017 ajan.   

Lisätietoja: projektipäällikkö Veijo Kiviluoma, 044 7437000, veijo.kiviluoma@nuorikirkko.fi

Lue lisää toiminnasta
Moottoripajan sivuilta
Moottoripaja Youtubessa
Moottoripaja Instagramissa

Myös täällä voit jutella

Demi.fi/syvälliset
Kirkon työntekijät ja vapaaehtoiset jakavat valoa ja ovat paikalla nuoria varten Demin keskustelualueen Syvälliset-osiossa tiistaisin, torstaisin ja sunnuntaisin klo 19-21.

Ask.fm
Voit jutella ja kysyä anonyymisti milloin vaan Ask.fm:n Kysy kirkolta -palstalla osoitteessa ask.fm/kysykirkolta. Päivystys joka päivä.

Ristiohjain
Jos harrastat tietokone- tai konsolipelaamista, tavoitat kirkon tyypit Ristiohjain-Twitch-kanavalta tiistaisin klo 17-19 osoitteesta twitch.tv/ristiohjain.

Ripari.fi
Ripari-ikäisiä palvelee ripari.fi, josta löydät mm. suosikkitubettajien riparivideoita.

Seuraa pappeja tubessa:
Antti ja Iiro
Pastorific
emiliapappi
PastoriPuhto

Valoa parisuhteeseen

Rakkauden roihu on parisuhdeblogi, jossa rakkaus roihuaa monista eri näkökulmista. Kiinnostava joukko kirjoittajia tuo esille omia ajatuksiaan ja kokemuksiaan parisuhteesta ja sen kaipuusta. Osa kirjoittajista tekee työkseen perheneuvontaa, pariterapiaa tai parisuhdekursseja.

Rakkaudenroihu.fi

Kysy parisuhteeseen ja muihin ihmissuhteisiin liittyvistä asioista City.fi-palvelun Suhdeklinikalla. Ev.lut. kirkon parisuhdekysymyksiin erikoistuneet perheneuvojat tarjoavat ammattitaitonsa käyttöösi.

City.fi/suhdeklinikka

Nuorille

Nuorten seurakuntatoiminta eri puolilla Suomea on seurakunnan nuorten näköistä: nuorteniltoja, musiikkia, urheilua, retkiä, leirejä, excuja ja paljon muuta. Jokaiselle löytyy jotakin – katso seurakuntasi sivuilta tai ota yhteyttä nuorisopappiin.

Valoa Youtubessa
Top